Kako olakšati selidbu i prevoz deci

Preseljenje može biti veliki stres za Vas, a zamislite kako onda može uticati na vašu decu. Imamo za Vas nekoliko saveta kako da se od selidbe napravite zabavu za celu porodicu!

 

8 načina da deci olakšate prelazak u novi dom

Deca se osećaju nemoćno kada ih obavestite o selidbi. “Oni obično nemaju velikog udela u donošenji te odluke,” kaže Lori Kolins Burgan, socijalni radnik i autorka knjige “Selidbe sa decom”, “tako da probajte da ih uključite što je više moguće.”

 1. Napravite porodičnu listu želja!
  Ovo će vam pomoći da postignete dogovor o nekim stvarim koje svi žele od svog doma: veće dvorište, podrum igraonica, odvojene sobe za decu…
 2. Zajedno u lov na novi dom!
  Ako ste u mogućnosti povedite decu u razgledanje stanova i kuća. Ako ste u online potrazi, obeležite ono što vam se svidi tako da i vaša deca mogu to da pogledaju.
 3. Neka svako odabere boji za svoju sobu!
  Donesite kuci paletu boju i zajedno sa vašim detetom odaberite boju za novu sobu. Možete da napravite i mali kolaž novo dizajna čitave sobe.
 4. Napravite kutiju sa blagom!
  Dajte svom klincu jednu kutiju u koju može da spakuje svoje najomiljenije stvari. Nek je iscrta i ukrasi. A zatim tokom selidbe, tu kutiju nosite sa sobom u kolim, kako bi mu bila što bliže.
 5. Napravite oproštajnu žurku.
  To će učvrstiti sva prijateljstva koja imate u starom kraju, a i deca će imati priliku da se iyigraju sa drugarima pre nego sto odu. Ne mora da bude ništa spektakularno, čips i sok će biti dovoljni.
 6. Poslednja šetnja komšilukom.
  Povedite decu u šetnju kroz naselje iz kog odlazite. Odvedite ih na njohovo omiljeno igralište, u park..
 7. Napravite knjigu uspomena.
  U njoj vaše dete može da izlepi slike kuće, prijatelja, i svih lepih uspomena koje ga vežu za stari dom.
 8. Pozdravite se sa kućom.
  Pripremite ukusnu večeru dan pre selidbe i zajedno sa decom prisetite se nekih od najlepših uspomena iz kuće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *