Selidbe klavira

 

SELIDBE KLAVIRA – PREVOZ KLAVIRA BEOGRAD

Selidbe klavira spadaju u spečificne usluge selidbe, odnosno prenosa jer se radi o specijalnom teretu. Reč je o osetljivim, teškim i skupim muzičkim uređajima za čije prenošenje je potrebno veliko iskustvo, oprema i tehnika za nošenje, kao i uvežbani  i izdržljivi nosači nameštaja. Vrlo je bitno da se prenos klavira obavlja pažljivo i bez žurbe kako ne bi došlo do oštecenja osetljivog mehanizma i drvene konstrukcije.

Zbog svoje konstrukcije i namene klavire delimo na:

  • Pianino – Klavir koji se najčešće sreće u našim domovima pa se prema tome najčešće i prevozi. Služi za kućnu upotrebu jer zauzima malo mesta. Uglavnom su potrebna dva iskusna nosača za njegov prenos.
  • Polukoncertni klavir – Pogodan je za stanove i kuće sa prostranim sobama jer zauzimaju mnogo prostora. Pre samog nošenja potrebno ga je adekvatno zaštititi i okrenuti na najdužu bočnu stranu kako bi se odvrnule nogice i pedale. U takvom položaju se klavir mora nositi da bi mogao da prođe kroz uska vrata, hodnike i stepenište. Za njegov prenos potrebna su 3-4 nosača.
  • Koncertni klavir – Poznat i kao grand piano. Koristi se najčešće u koncertnim salama. Za njegov prenos potrebno je 4 i više nosača.

Za prevoz klavira koristi se uglavnom kombi prevoz zbog lakšeg unošenja u tovarni prostor. Pre vožnje se vezuje španerima radi sigurnog transporta na odredište.

Cena prevoza klavira

Klaviri se u većini slučajeva nose stepeništem jer u zgradama ili nema lifta ili je on neupotrebljiv zbog dimenzija i nosivosti. Zato i cena selidbe klavira u Beogradu zavisi od ukupnog broja spratova, prilaza zgradi kao i od vrste klavira. U slučaju da nema spratova ( utovar-prizemlje/istovar-prizemlje ) i da se moze koristiti teretni lift, cena selidbe pianino klavira u gradu se kreće od 10.000 dinara. Pre samog nošenja, klavir obavezno umotavamo u veliko zaštitno ćebe i zatežemo sa streč folijom. Za ostale informacije oko cene slobodno nas pozovite.

Cargo prevoz poseduje veliko iskustvo u prenošenju klavira u Beogradu i okolnim mestima a vozimo do svake lokacije u Srbiji. Takođe raspolažemo sa adekvatnom opremom za prenos kao i dovoljnim brojem radnika za nošenje.