Selidbe antikviteta

Selidbe antikviteta, selidbe stilskog namestaja i predmeta velike umetnicke vrednosti

Kada su u pitanju selidbe antikviteta, odnosno stilskog namestaja i predmeta velike umetnicke vrednosti, selidba postaje sasvim drugacije iskustvo. Zbog starosti, vrednosti, krhkosti a ponekad i dimenzija i tezine, treba sa posebnom paznjom pristupiti pripremi selidbe, kao i rukovanju (nosenju) i transportu antikviteta. Za bezbedno preseljenje antikviteta neophodno je iskustvo, tehnika, kvalitetni materijali za zastitu i sredstva za nosenje i transport, a to se u nasoj firmi podrazumeva.

Proces selidbe

Proces selidbe obavlja se u nekoliko faza, a svaka se mora izvrsiti besprekorno radi bezbednog preseljenja vasih dragocenosti:

Zastita i pakovanje antikviteta – Manji predmeti se zasticuju sa puc-puc folijom i pakuju u kutije. Namestaj i krupniji predmeti se zasticuju, u zavisnosti od potrebe i okolnosti, pomocu strec i puc-puc folije, rebrastog kartona i cebeta kao i sundjera za zastitu uglova (coskova). Ovako zasticen, predmet selidbe je spreman za sledecu fazu – nosenje.
Nosenje antikviteta – Kako je u pitanju namestaj koji je veoma osetljiv, a ponekad i vecih dimenzija i tezine, potrebno je iskustvo, tehnika i odgovarajuca oprema za nosenje da bi se stilski namestaj bezbedno preneo iz vaseg stana do transportnog vozila i obrnuto. Nikad ne treba žuriti sa nošenjem antikviteta. Poštujući sva pravila oko nošenja stvari, za našu ekipu ne postoji nerešiv zadatak.
Takodje, nasi radnici imaju veliko iskustvo kada je u pitanju nosenje osetljivih i teskih stvari na visoke spratove kada ne postoji mogucnost za koriscenje lifta. Transport antikviteta – Sva nasa vozila imaju tapacirane unutrasnje stranice i dovoljnu kolicinu sredstava za zastitu (cebad, kartone, spanere…). Transport antikviteta moguce je obaviti kao deo selidbe vaseg stana ili kao pojedinacni transport sa jedne lokacije na drugu.

Cena selidbe antikviteta

Cena nase usluge selidbe antikviteta (pre svega stilskog namestaja) sustinski se ne razlikuje od cene selidbe bilo kojeg komada namestaja ili tehnike u domacinstvu. To znaci da cemo, u “normalnim” okolnostima (ako se proceni da nema rizika za ostecenje), vas komad namestaja preseliti po standardnoj ceni usluge selidbe, bilo da je to u okviru neke vece selidbe ili prebacivanje samo tog komada sa jedne lokacije na drugu.
Medjutim, ako je rizik od ostecenja namestaja visok, kako zbog njegove osetljivosti i krhkosti, tako i zbog prenosenja kroz uska vrata, hodnike i stepenista, neophodno je namestaj adekvatno zastititi pomocu materijala za zastitu. Od vrste i kolicine materijala koji bi se iskoristio za zastitu namestaja, zavisila bi neka konacna cena usluge.
Takodje, ako je namestaj vanstandardnih dimenzija i tezine, i ako je visoka spratnost bez mogucnosti za koriscenje lifta, potrebno je angazovati vise radnika za nosenje, sto takodje utice na cenu.
Pozovite nas, doci cemo kod vas i izvrsiti besplatnu procenu selidbe i formirati paket usluge koji najvise odgovara vasim potrebama.
I za kraj, dodatne inforacije vezane za ovu uslugu mozete naci na stranici saveti za selidbu antikviteta, ili nas kontaktirajte. Bice nam zadovoljstvo da vas posavetujemo.